Kristians syltede TagTomater

Vi er nu nået til det tidspunkt på året, hvor der skal syltes tomater. Den gode Kristian har komponeret denne opskrift, som vi fik syltet for en to uger siden. Vi glæder os til at smage på godterne, første gang bliver til lanceringen af vores kommende bog den 6. november her i TagTomat HQ.

Nederst i indlægget finder I billeder af processen inden dette en timelapse af sylteprocessen på værkstedet.

God syltelyst fra
Mads og Kristian

Køb guide som E-bog eller Papirbog:

I marts 2016 udkom vores bog “TagTomat – Vejen til grønne fællesskaber i byen”, hvor der i alt findes 10 guides til små projekter der kan gøre din og andres hverdag lidt grønnere. Kristians sylteopskrift er en af dem, og du skal være velkommen til at støtte vores arbejde for grønne fællesskaber ved at købe en af bøgerne. Hvis du skriver dig op til vores nyhedsbrev modtager du en rabatkode til dit første bogkøb.

TagTomat - Vejen til grønne fælleskaber i byen

TagTomat – Vejen til grønne fælleskaber i byen

E-bog: TagTomat - Værktøjer til grønne fællesskaber i byen

E-bog: TagTomat – Værktøjer til grønne fællesskaber i byen

Ingredienser:

  • Ca. 1,5 l grønne tomater
  • 6 dl øko klar lagereddike
  • 6 dl øko rørsukker
  • Hele tørrede krydderier efter smag eller hvad man lige har i køkkenet den dag. Vi brugte:
  • Kanel, sort kardemomme, grøn kardemomme, korianderfrø og chili . (Vi kunne også have brugt vanille, spidskommen, peber, muskatblomme, allehånde osv.)
  • Frisk ingefær
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Skyl tomaterne godt
  2. Prik hul i tomaterne med en gaffel eller kødnål
  3. Eddike og sukker opvarmes i en stor gryde og de tørrede krydderier og salt tilsættes.
  4. Ingefæren afskrælles, skæres i tynde skiver og puttes i gryden.
  5. Når lagen er i kog hældes tomaterne i og simrer 15-30 min – indtil de er tilpas møre.
  6. Vi havde noget frisk ananas-salvie stående udenfor døren – vi smed et par håndulde i.
  7. Imens tomaterne simrer, steriliseres glassene og lågene – vi kogte dem i en gryde.
  8. Tomaterne omhældes på glassene – forsøg at være så renlig som mulig i denne proces, så holdbarheden forlænges mest muligt.
  9. Tomaterne dækkes af lagen.
  10. Evt. overskydende lage kan koges ind til sirup og bruges som et pift til sauce.

Kristians husmortricks:

For længere holdbarhed kan man vælge at skylle glassene med Atamon inden påfyldning, men vi foretrækker at klare os uden – og spise de syltede sager inden for 1-2 måneder.

TagTomats holdning til konserveringsmidler i konserveringsmidler:

Vi bruger økologisk klar lagereddike fordi det er uden konserveringsmiddel (og farve). Vi synes det er lidt underligt at putte konserveringsmiddel i et konserveringsmiddel…

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8365_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8367_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8373_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8376_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8379_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8380_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8384_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8397_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8398_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8424_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8431_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8437_web800px

TagTomat_syltning_2014-10-14_IMG_8443_web800px

+ There are no comments

Add yours