Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Dog onsdag i påskeugen - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Kongens Køkkenhave – Opstart og indvielse

Tirsdag den 26. maj blev første spadestik taget til Kongens Køkkenhave, som TagTomat har designet og bygget for Fødevareministeriet som en del af strategien for byhaver i Danmark. Køkkenhaven ligger placeret ved Hercules Pavillionen, med udsigt til Rosenborg midt i en æblelund. Haven består af 26 højbede i lærketræ, de såkaldte KlikBede, som vi fik […]
||||||||||||||||||||||||

Tirsdag den 26. maj blev første spadestik taget til Kongens Køkkenhave, som TagTomat har designet og bygget for Fødevareministeriet som en del af strategien for byhaver i Danmark.

Køkkenhaven ligger placeret ved Hercules Pavillionen, med udsigt til Rosenborg midt i en æblelund.

Haven består af 26 højbede i lærketræ, de såkaldte KlikBede, som vi fik samlet og fyldt med økologisk jord inden indvielsen kl. 14.30, med fine taler og rød snor.

Det er Vivi Logan som har stået for den plantemæssige indretning af haven, og Sabine Sørensen har stået for koordinering fra vi modtog ordren primo maj måned og til endelig opførelse tre uger senere. Uden dem (og en masse andre) var det ikke blevet til noget 🙂

Frivillige havedag onsdage fra 15-18:
Vivi Logan fra TagTomat instruerer og deler ud af dyrkningstricks, og ikke mindst er der fælleshøst af afgrøder til aftensmaden eller morgendagens madpakker. Det er ideen at dem som er med til at passe haven, også er dem som får lov til at spise afgrøderne.

Del billeder og find mere info:
Del gerne billeder på Instagram med #KongensKøkkenhave og #TagTomat, så kan vi sammen skabe en fælles billedbank. Du kan læse mere om projektet på https://www.facebook.com/KongensKoekkenhave og nederst i dette blogindlæg efter billederne er indsat teksten fra det fine laserskårede skilt som findes i Køkkenhaven.

Kongens Køkkenhave tages efter planen ned i uge 43 i år, og hvis den får lov til at stå, er det jo lige før at TagTomat her et år efter opstart er tæt på at blive “Kongelig Hofleverandør” 🙂

Første spadestik kl. 9 den 26. maj

Første spadestik kl. 9 den 26. maj

Transport af materialer til haven - de gode gartnere fra Kongens Have havde heldigvis en stærk traktor :-)

Transport af materialer til haven – de gode gartnere fra Kongens Have havde heldigvis en stærk traktor 🙂

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_1739_1800px-web

Klik Klik Klikbede - med et par snuptag er haven samlet

Klik Klik Klikbede – med et par snuptag er haven samlet

16m3 økojord flyttes med håndkraft

16m3 økojord flyttes med håndkraft

Fin indvielse og klipning af den røde snor

Fin indvielse og klipning af den røde snor

Mads og Vivi fortæller om havens indretning

Mads og Vivi fortæller om havens indretning

Så klippes der snor

Så klippes der snor

Receptionsstemning og hygge

Receptionsstemning og hygge

Gode energijuice til børn og voksne

Gode energijuice til børn og voksne

I fællesskab plantes bedene til

I fællesskab plantes bedene til

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_1898_1800px-web

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_1901_1800px-web

Højbede i børnehøjde

Højbede i børnehøjde

Bønne-wigwam til kravlende bønnestager

Bønne-wigwam til kravlende bønnestager

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_1926_1800px-web

Selvvandende højbede i lærketræ

Selvvandende højbede i lærketræ

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_1984_1800px-web

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_1999_1800px-web

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_2001_1800px-web

TagTomat_Kongens-Køkkenhave_2015-05-26_IMG_2005_1800px-web

Vand skal der til

Vand skal der til

Så mangler vi kun de selvvandende højbede - Vivi planter ud

Så mangler vi kun de selvvandende højbede – Vivi planter ud

Efter en lang dag er alle bede plantet til

Efter en lang dag er alle bede plantet til

 

Tekst fra infoskilt ved Kongens Køkkenhave:

Kongens Køkkenhave er en folkelig og moderne køkkenhave og et tilbud til lokale beboere, der har lyst til at lære at dyrke bær, grøntsager og spiselige blomster.
Kongens Køkkenhave er skabt af Fødevareministeriet i samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme og TagTomat, og ligger der, hvor Christian IV i 1600-tallet etablerede en køkkenhave, som leverede mad og afgrøder til kongehuset.
Havens indretning og grøntsager er inspireret af de afgrøder som blev spist ved datidens royale  middage, og fra de grøntsager som i dag gror i køkkenhaven på Fredensborg slot.
Selve haven er bygget op af højbede i lærketræ som fra naturens side er imprægneret med garvesyre, så det holder 15-20 år i direkte kontakt med jorden. De store højbede er selvvandende og har hver et vandreservoir på cirka 300 liter. Ud over højbedene er der opsat selvvandende plantekasser med espalier til tomater.

Havedag hver onsdag for frivillige
Hver onsdag indtil efterårsferien vil en gartner fra TagTomat være til stede kl. 15 – 18 og hjælpe frivillige med at passe haven. Så kig forbi og deltag i det frivillige arbejde.Høst af afgrøderne fra køkkenhaven, vil gå til de frivillige der i løbet af sæsonnen hjælper til med at passe haven. Nogle af  afgrøderne vil desuden blive brugt til Københavns Kommunes årlige høstfest den 29. august.

Lav din egen køkkenhave
Sideløbende med denne have arrangerer Parkmuseerne i løbet af sommeren en række workshops for børn, hvor man kan lave sin egen lille køkkenhave i Kongens Have og tage grønsager med hjem. Dette foregår på den anden side af Herkules Pavillonen.

Deltag i fællesskabet og del dine oplevelser
Kom og vær’ med og følg os på Facebooksiden Kongens Køkkenhave, del billeder på Instagram med #KongensKøkkenhave og lad os sammen skabe en fantastisk grøn ramme for nye fællesskaber i hjertet af vores alle sammens hovedstad.

Læs mere om byhaver på https://fvm.dk/foedevarer/indsatsomraader/kongens-koekkenhave/

Tagtomat_KongensKøkkenhave_Logoer_2015-05-22