Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Dog onsdag i påskeugen - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Remake Christmas – Genbrugsjul på Strøget

Fra 1-21. december har vi hos TagTomat fornøjelsen af at bidrage til kunstner og genbrugsaktivist Thomas Dambo’s projekt Remake Christmas i den eventyrlige julelandsby på Nytorv, midt på Strøget i København. Her kan du helt gratis lave dine egne julegaver, julepynt og selvvandende plantekartoner ud af genbrugsmaterialer, høre foredrag om genbrug og lytte til musik […]
||||||||||||||

Fra 1-21. december har vi hos TagTomat fornøjelsen af at bidrage til kunstner og genbrugsaktivist Thomas Dambo’s projekt Remake Christmas i den eventyrlige julelandsby på Nytorv, midt på Strøget i København. Her kan du helt gratis lave dine egne julegaver, julepynt og selvvandende plantekartoner ud af genbrugsmaterialer, høre foredrag om genbrug og lytte til musik spillet på genbrugsinstrumenter.

Remake Christmas' Maskot samler ind

Remake Christmas’ Maskot samler ind

Skoleklasser laver PlanteKartoner og frøposer

Vores bidrag til projektet er, at vi viser besøgende skoleklasser, hvordan de kan lave selvvandende urtepotter af mælkekartoner, samt hvordan børnene kan folde deres egne frøposer af gammelt avispapir eller leksika.
I dagtimerne fra 10-14:30 kommer der skoleklasser forbi, og indtil kl. 16 vil en af TagTomats folk stå i boden og give gode tricks til grønt gør-det-selv. Så selvom det ikke er højsæson for planteaktiviteter i december måned, kan man jo godt starte næste års sæson lidt tidligere end normalt.

Vi har lavet en lille guide som vi deler ud derinde, hvor du kan finde opskriften til en selvvandende planteflaske, som du også finder i vores bog som du kan købe i vores webshop eller låne på biblioteket.

Anne viser hvordan man laver PlanteKartoner med selvvanding

Anne viser hvordan man laver PlanteKartoner med selvvanding

Vi sår rødbede- eller radisefrø i kartonerne

Vi sår rødbede- eller radisefrø i kartonerne

 

Frøposer foldes af gamle magasiner og leksika

Frøposer foldes af gamle magasiner og leksika

Klip en kvadrat og fold siderne ind

Klip en kvadrat og fold siderne ind

Sæt snor på, og så et klistermærke

Sæt snor på, og så et klistermærke

Grønkål som juletræ til Remake Christmas

I gamle dage brugte folk i træfattige egne samt arbejderklassen i brokvartererne grønkål som juletræer. Vi har fundet dette billede i Hjørring Museums arkiver, og jeg tænker personligt om ”… først skal træet vises, siden skal det spises.” Stammer fra datidens arbejderjul??

Vi har pyntet vores bod op med forskellige kålplanter, og håber det vil inspirere jer til, omend ikke at udskifte juletræet med et grøntkål, så til at bruge kålplanter som prydplanter i vinterhaven uanset om det er i byen, i parcelhushaven eller på landet.

Da farfar var dreng stod den på grønkålsjuletræ

Da farfar var dreng stod den på grønkålsjuletræ

Grønkålsjuletræ og et af genbrugstræ

Grønkålsjuletræ og et af genbrugstræ

En by af affald

Landsbyens ti bygninger er bygget af kasseret træ fra Stark, tagene er lavet af gamle Metroskilte og reklamebannere og hele herligheden pyntet med overskudsmaterialer fra Strøgets butikker. I de mange workshops vil husholdningsaffald fra landets folkeskoler, gamle Roskilde t-shirts og andre donationer fra biografer, mindre butikker og privatpersoner blive omdannet til julepynt, fuglehuse, juletræer og andre fantasifulde julegaver. Ligesom de omkringliggende caféer, restauranter og offentlige organisationer løbende forærer overskudsmad til projektets mere end 50 frivillige.

Der er indendørs værksteder med t-shirttryk

Der er indendørs værksteder med t-shirttryk

Der flettes cykelkurve

Der flettes cykelkurve

Genbrugs-vokseværk

Remake Christmas havde sin debut i 2015, hvor Thomas Dambo lavede projektet i mindre skala med et enkelt workshophus på Nikolaj Plads. Projektet var en kæmpe succes med mere end 20.000 besøgende og 30 skoleklasser, der tilsammen lavede over 5.000 genbrugsjulegaver. I år er ét hus blevet til en hel landsby med ti bygninger midt på strøget.

På Strøget kan man dyrke Black Friday og i Remake Christmas kan I sammen med os dyrke Green Friday!!

God jul og Grøn Front
/Mads

Landsbyens boder er lavet af genbrugstræ

Landsbyens boder er lavet af genbrugstræ

Adresse og åbningstider

Sted: Nytorv på Strøget i København
Hvornår: 1-21. december
Åbningstid: Mandag-torsdag: 10-18, fredag-lørdag: 10-19 og søndag: 11-17. TagTomat holder åbent hver dag fra 10-16.

Mere info: Projektets Facebook-event

Har du spørgsmål til vores deltagelse i projektet så ring til os på 71 99 19 66 eller besøg os i vores showroom på Husumgade 2, 2200 København N.

7. klasse fra Hedegårdens skole i Roskilde til workshop 1. december

7. klasse fra Hedegårdens skole i Roskilde til workshop 1. december