Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Hos Meyers Madhus pakkes den gode mad ind i grønne omgivelser

Meyers Madhus deler TagTomats kærlighed til fællesskaber, selvforsyning og lokal produktion. Derfor hjælper vi dem i 2017 og 2018 med at skabe tre baggårde, som bliver til en appetitlig fusion af urban gardening og gastronomi.
||||
Case: Gårdrum til Meyers Madhus
Ydelse: Rådgivning om design og beplantning, koncept-workshop, samdrift, etablering
Partner/kunde: Meyers Madhus
Placering & årstal:  Meyers Madhus, København, Nørrebrogade 52, 2017-2018

Vi skød forløbet i gang med en workshop i april 2017 sammen med de ansatte i Meyers Madhus. Og i løbet af sæsonen tilføjede vi nye planter og sørgede for den overordnede vedligeholdelse såsom vanding, lugning og tilførsel af gødning.

For at omdanne baggårdene til unikke urbane haver har TagTomat bidraget med rådgivning og opbygning af de tre gårde med møbler og grønt liv. Fælles for baggårdene er det overordnede tema: Spiselige planter.

Et er den fysiske ramme, men også at få medarbejderne i Meyers Madhus engageret i etableringen og den løbende pasning. At TagTomat så kommer et par gange om måneden og følger op er bare et ekstra plus.

– Dorthe Petersen, direktør Meyers Madhus

Nytilplantet højbedsmøbel og cortenkummer i gården hos Meyers Madhus.

Men derudover er hver baggård forskellig. Første gård bliver således madhusets velkomstområde. En indbydende lounge med cortenkummer, bænke, tøndebed og selvvandende møbler. Gården får kun tilført lidt sollys, og derfor har Anne Tange, gartner hos TagTomat, valgt planter der befinder sig godt i skyggen.

Den midterste gård huser til gengæld et varmt mikroklima, hvor planter stortrives og beplantningen er varieret. Her er der bl.a. humle, æbletræ, solbær og ananassalvie, som dufter skønt og blomstrede helt indtil frosten kom i november/december. Endelig er gårdens affaldsrum afskærmet af et smart arrangement af selvvandende bede.

Højbedmøbler i fuld flor hos Meyers Madhus

Og så har vi den tredje og sidste baggård, som ligger ved indgangen til Meyers Madhus. Her er der alletiders urban garden med både siddemiljøer og masser af hyggelige opholdsmuligheder omkring plantekummer i corten. Gårdhaven danner ramme om en udendørs pizzaovn og er oplagt til gæster og arrangementer. Og så tjener den som nyt opholdssted for personalet.

Det er fedt at se vores kunde bruge vores produkter aktivt og genbruge dem i nye konstellationer til nye projekter. Og det er ekstra lækkert at se de ansatte i Merers Madhus tage ejerskab over bedene.

Tagetes og solsikker i fuld flor hos Meyers Madhus

Plantekassebænk med tagetes hos Meyers Madhus

TagTomat er stolte af, at Meyers Madhus har anvendt vores opsætning til både Haven Festival og Madens Festdag i september 2017, hvor TagTomat supplerede op med hønsehus og plantekasse workshops for børnene.

Samarbejdet mellem TagTomat og Meyers Madhus er fleksibelt og frugtbart for begge parter. Mangeårige kontrakter er erstattet af aftaler, som gælder et år af gangen, så vi kan tilpasse behov, idéer og samarbejde løbende. På den måde får vi den bedste blanding af gastronomi, selvforsyning og grønne, bæredygtige omgivelser.

Planter i de 3 baggårde

I den første, skyggefulde baggård:

Mobilt højbedsmøbel: surbær med bunddække af skovstorkenæb, skovmærke og korsknap
Aronia melanocarpa – Geranium sylvaticum – Galium odoratum – Glechoma hederacea

Cortenbede: kristtorn, daglilje, bregner og ramsløg
Ilex aquifolium – Hemerocallis citrina – Polypodium vulgare – Dryopteris filix-mas – Allium ursinum

Tøndebed: stikkelsbær og mynte
Ribes uva-crispa – Menta var

I den anden baggård med varmere klima:

Mobile højbedsmøbler med f.eks.

  • Blåbær, hulkravet kodriver, tyttebær, alunrod, havesyre og tallerkensmækker
  • Stikkelsbærkiwi, solbær, jordbær, storkenæb, brogetbladet æblemynte og tagetes
  • Æbletræ, jordbær, storkenæb, sødskærm, surkløver og solsikke
  • Humle, solbær, løvstikke, purløg og solsikke
  • Rødbladet fligetbladet hyld, korsknap, purløg og tallerkensmækker

Vaccinium corymbosum – Primula veris – Vaccinium vitis-ideae – Heuchera × brizoides – Rumex acetosa – Tropaeolum majus – Actinidia arguta – Ribes nigrum – Fragaria vesca – Geranium sanguineum – Mentha suaveolens variegata – Tagetes tenuifolia – Malus x dom. – Myhrris odorata – Oxalis articulata – Helianthus annuus – Humulus lupulus – Levstichum officinale – Allium schoenoprasum – Glechoma hederacea – Sambucus nigra `Black Lace`

Tøndebed: Æbletræ med bunddække af ananassalvie og solbærsalvia

Malus x dom. – Salvia elegans – Salvia microphylla

I den tredje baggård:

Plantebænk: Løvstikke, skovjordbær og kornblomst

Plantebænk: Stikkelsbær, jordbær, røllike og morgenfrue

Plantebænk: Havre, kornblomst og okseøje

Plantebænk: Persille og tagetes

Cortenbed: Hindbær, rabarber og morgenfrue

Cortenbed: Kæmpe verbena og vild gulerod

Tøndebed: Bronzefennikel, porreblomst, surkløver og tallerkensmækker

Levstichum officinale – Fragaria vesca – Centaurea cyanus – Ribes uva-crispa – Achillea millefolium – Calendula officinalis – Avena sativa – Leucanthemum vulgare – Petroselinum crispum – Tagetes tenuifolium – Rubus idaeus – Rheum rhabarbarum – Verbena bonariensis – Daucus carota – Foeniculum vulgare ‘purpureum’ – Oxalis articulata – Tropaeolum majus – Allium porrum