Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Dog onsdag i påskeugen - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

TomatGalaxen – mød TagTomat på Cph Garden 2019

Vi er igen med, når Haveselskabet inviterer til haveshow fra den 20.-23. juni 2019 i Ballerup. I år med showhaven "TomatGalaxen", som anlægges sammen med gartnerelever fra Vilvordes afdeling i Valby.
||

TagTomat havde en rigtig positiv oplevelse på Cph Garden 2017, hvor vi oplevede at publikum tog godt imod vores idéer, selvom vi måske gik lidt utraditionelt til værks (vi var endda så heldige at vinde Publikumsprisen!). Vi mødte en masse haveinteresserede mennesker, og synes, at vi både gav og fik inspiration i løbet af udstillingen.

Vi er beærede over at være blevet spurgt om vi vil deltage i Cph Garden 2019, og glæder os meget til at vise hvad TagTomat har udviklet sig til siden sidst. I år samarbejder vi med Vilvorde Gartnerskole, som har oprettet en ny afdeling på Hotel- og Restaurantskolen, så vi har en masse engagerede elever med på holdet, hvilket er medvirkende til, at vi kaster os ud i så stort et projekt. Herudover sponsoreres en masse godt udstyr af Gardena, vores (forholdsvis) nye samarbejdspartner.

Mads Boserup Lauritsen og kronprinsesse Mary. Foto: Martin Sølyst, Haveselskabet ©

HKH. Kronprinsesse Mary kiggede forbi vores have i 2017. Foto: Martin Sølyst, Haveselskabet ©

Inspiration til et væld af byrum

I år vil vi gerne sende publikum på en oplevelsesrejse gennem TagTomats galaxe og vise, hvordan vi oplever byen, og hvad der inspirerer os, når vi designer små lommer i byens rum. Vi vil tydeliggøre hvad planters økologiske æstetik betyder for os, og illustrere hvordan hvert rum ikke kun er et smukt øjebliksbillede, men også peger ud i verden og frem i tiden. For os er et byrum et kondenseret landskab, hvor der er plads til vind, vand, dyr, mennesker, planter og ikke mindst leg.

Publikum kan forvente at opleve et bylandskab, der rummer både fortovshaven, den lille bylejlighed med plantevæg, altanen, terrassen og baggården. Der vil være masser af inspiration til publikum, i form af finurlige detaljer og overraskende indslag. Vi arbejder i mange lag og skalaer, og udnytter alle flader. Hvad enten du har en vindueskarm, en altan, en baggård, terrasse eller en nyttehave, vil der være elementer, du kan tage med hjem og integrere i dit eget lille landskab.

TomatGalaxen anno 2019. Med plads til leg og læring.

Planter med mening og æstetisk udtryk året rundt

Showhavens planter afspejler, at vi i TagTomat altid arbejder med planter, der har en alsidig æstetik, og både en ydre og indre æstetik er vigtig for os. Det er ikke nok, at en plante har en flot blomst få uger om året. For os er den indre æstetik at en plante skal kunne bidrage med nektar til byens bier, frugt til fugle og smådyr og have en langtidsholdbar værdi i kraft af dens tekstur, form, duft m.m. Vi blander nytteplanter og prydplanter, og tænker altid i flerårige designs.

Haven i 2017 havde også plads til lidt af hvert – fx høns.

Upcycling og fællesskab i fokus

Grønne fællesskaber og upcycling er nogle af nøgleordene for TagTomat, og alt hvad vi laver tager udgangspunkt i genbrugsmaterialer og materialer, der har en tilknytning til vores lokalområde. Vi samarbejder med socialøkonomiske virksomheder og lokale aktører. Et rigtigt TagTomat design er hjemmelavet på en gennemtænkt og veldesignet måde, der er både funktionel og smuk samtidig med, at designet har skabt værdi for dem der har været en del af processen. Vores rumlige designs tager afsæt i leg, opdagelse og eventyr. Samtidig vil vi gerne inspirere folk, skubbe lidt til dem, lære dem at gøre brug af forhåndenværende materialer og vise glæden ved at arbejde i grønne fællesskaber. Disse aspekter afspejles også i årets showhave – vi genbruger fx en gammel rutsjebane, og har lavet en showhave som inviterer til samtale, leg og læring.

TomatGalaxen set fra oven.

Vi glæder os til at se dig!

Vi håber, du har lyst til at komme forbi til nogle inspirerende dage. Vi glæder os i hvert fald meget! Du kan læse mere om Cph Garden 2019, TomatGalaxen og de andre showhaver på Haveselskabets hjemmeside.