Foråret bringer palletanke til højbedsmøbler og Fortovshaver – guide til forspirring

Fuld gang i forspirring og grønne samarbejder

Kære alle

Vi er ved at finde os til rette i de nye lokaler, og har fået prototypet på højbedsmøblerne samt forspirret lidt forskelligt. Som I kan se sidst i nyhedsbrevet fylder det lidt med 5ton økologisk plantejord samt diverse remedier til at sprede højbedsmøbler og fortovshaver ud i nabolaget og resten af København.

Årets første fortovshave bliver opført i krydset mellem Ungarnsgade og Albaniensgade nu på lørdag.
Hvis I har lyst skal I være velkomne til at give en hånd mellem kl. 13-18, hvor vi slutter med fællesspisning.

Urbanplanens fælleshaver bygges den 12-13. april
I den første weekend af påskeferien hjælper jeg Urbanplanten med at skabe en fælleshave, bygget op omkring vores højbedsmøbler. Det bliver det første projekt jeg skal skabe for en boligforening, og det glæder jeg mig meget til at få etableret.

Stop salg af sprøjtegifte til private
Til juni kommer der ny lovgivning der forbyder visse sprøjtemidler. I den forbindelse har Coop besluttet at stoppe salget af sprøjtegifte til planter i deres butikker. Jeg har oprettet Facebooksiden "Stop salg af sprøjtegifte til private", dels for at honorere at Coop tager det først skridt, men også for at vi måske kunne få nogle af de store byggemarkeder til at stoppe salget!! Det ville være næste store skridt, måske naivt - men fremadrettet tror jeg på det.

/Mads

Dyrkning i byen i brugt emballage fra fødevareindustrien

I sidste uge var jeg inviteret til løsningslaboratorium hos Miljøstyrelsen for at få skabt ideer til hvordan vi som land kan forebygge affald. Samme dag blev portalen forebygaffald.dk lanceret, og Miljøminister Kirsten Brosbøl bød alle ind til at komme med ideer der kan danne base for regeringens kommende affaldsstrategi.

Under titlen "Dyrkning i byen i brugt emballage fra fødevareindustrien" foreslår jeg, hvordan industri og forbrugere i fællesskab kan mindske mængden af plast til dyrkning af grønt. Læs hele ideen her, og del jeres egne ideer på portalen, som kører frem til 1. maj.

Det først projekt i år - Fortovshaver på Ungarnsgade

Den 29. marts bygges der fortovshaver faciliteret af Miljøpunkt Amager og støttet af Amager Lokaludvalg.

Kig forbi, få fingrene i jorden, skrue et par brædder på og møde ligesindede grønne ildsjæle.

Du kan læse mere på deres FaceBook-gruppe: Ungarnsgades grønne gadenetværk.

Samarbejder på tværs af håndværk

Den anden tag viste vi Nikolai Kirk rundt til vores projekter, han var begejstret og kan se synergier og potentialer imellem vores projekter. Det bliver spændende at se hvor vi ender, det bliver ihvertfald noget med mad og grøntsager....