TagTomat på visit hos Transportminister Magnus Heunicke

Onsdag d.4. juni tog TagTomat en plantekasse under armen og bankede på hos Magnus Heunicke, der med stort engagement tog imod tips og gode råd til, hvordan han fremover kan tage sig kærligt af sin nye selvvandende plantekasse med tomater, radisser og spiselige blomster.  

Transportministeren har tidligere i foråret udtrykt interesse for TagTomats projekter over Twitter, og i onsdags blev der lige et hul i kalenderen til at smutte forbi med lidt grønt til Ministeren. Dejligt at opleve at der også er plads til grønne og spontane indslag i Transportministeriet :-)

På cykeltur til grønne baggårde i Pinsen

Vi havde solen med os og godt humør, da tyve personer tog med TagTomat rundt til byhaver, skjulte kroge og baggårde på Nørrebro i Pinsen. Vi fik smagt på urterne, talt med nogle frivillige fra Byhaven2200, der var ved at bygge et udebibliotek til ‘grønne’ bøger, og snakket om at skabe grønne jobs, samt om hvordan vi kan få det grønne noget mere ind i vores hverdag.Vi sluttede af med en lille gør-det-selv workshop i TagTomats værksted på Vermundsgade 13. Vi siger Tusind tak for en rigtig dejlig dag i det grønne, til alle der deltog! 

TagTomat har faciliteret planlægningen af en række gratis grønne byvandringer i hele juni måned, der er støttet af Nørrebro Lokaludvalg. Alle ture er forskellige, og med forskellige rundvisere.  Læs mere om de kommende byvandringer på nedenstående links:

Onsdag den 25. juni 15:17:30.
Byhaven2200 fortæller om havens tilblivelse og kobler det til udstillingen om Byens Natur på Københavns Museum på Vesterbro.

Mandag den 30. juni fra 18:30-21:00.
Mød TagTomats forskellige projekter fra Taghave på Nørrebro til Fortovshaver i Klimakvarteret på Østerbro. Vi slutter af med en krydderurteworkshop i TagTomats værksted.

Du kan læse meget mere om byhave-vandringerne på www.noerrebrolokaludvalg.kk.dk eller www.sharingcopenhagen.dk/

Plantekasser og pallebænke til Roskilde festivals Drømmeby!

 

På Roskilde Festival vil man i år kunne nippe til grønne urter fra TagTomats plantekasser i Dream City.  I løbet af foråret har TagTomat trodset regn og kulde med en gruppe frivillige fra Roskilde Festivals Dream City projekt for at klargøre en grøn urtehave til drømmebyens indbyggere og gæster. Så trænger du til at erstatte lugten af urinstøv med duften af friske urter, som kig forbi den lille have i Dream City. 

Der er også blevet bygget pallebænke til de forskellige lejre her i weekenden, så der er ingen undskyldning for ikke at tage en pause og en øl i en af de mange fantastiske temalejre i Dream City.

Du kan læse mere om Dream City projektet her.

TagTomat holder sommerferie i juli måned og siger tusind tak for et hæsblæsende forår og I ønskes alle en skøn sommer!