Laver du dit juletræ af Grønkål? Der er 23 dage til solhverv - Det fejrer vi med guide til japanske mosbolde.

Kære alle

Så nærmer december måned sig med hastige skridt og I får lige en gør-det-selv guide med til weekendens sysler.

De sidste par år har jeg lavet japanske mosbolde kaldet KokeDama, når vi har skullet overvintre forskellige flerårige planter, eller blot dekoreret vinduerne ved juletid. Jeg har lært det af Signe Voltelen som til dagligt driver OpenGardenCph, og som i vores bogprojekt vil guide jer til at frøbombe land og by. I kan læse mere om KokeDama lidt længere nede, og vi vil hurtigst muligt færdigredigere en videoguide til KokeDama.

Støt vores crowfundingkampagne

Grønkålsjuletræ i Vendsyssel

Dengang farfar var dreng var det åbentbart ikke ualmindeligt at der i træfattige egne såsom Vendsyssel eller i lejligheder i arbejderhjem blev lavet juletræer af grønkål. Vi har fået adgang til dette fantastiske billede fra Hjørring museum fra starten af 19tallet. Billedet er fra Holger Friis livserindringer og juletræet blev efter sigende spist som grønlangkål i dagene efter jul.

Grønkålsjuletræ på Vesterbro

På søndag den 30. november kan I se TagTomats version af et grønkålsjuletræ til Vesterbros Juletræsfest 2014. Det bliver noget med en LongJohn og dynamolygter.

Fra 15-17 holder vi workshop hvor du kan lære at dyrke hvidløg i en sodavandsflaske.

Link til event på FaceBook

TagTomatT-Shirts

Bogprojekt og TagTomatT-Shirts

Husk at vores bogprojekt opdateres løbende, eksempelvis med guide til at lave mosbolde som du kan se herunder.

De første TagTomat-Tshirts er allerede røget, så skynd jer ind og forudbestil dine julegaver på kampagnesiden. De fås i alle størrelse og de fleste farver :-)

Rigtig god weekend
/Mads

Ps. Så længe crowfundingkampagnen kører skruer vi lidt op for frekvensen af vores nyhedsbreve, for drypvis at give jer smagsprøver på hvad og hvordan bogen udvikler sig :-)

pps. Vi lover at sende sommerbilleder med, så I kan drømme jer lidt forårets sysler i haven.

---
KokeDama - Lav japanske mosbolde med familien - hængende haver til din vindueskarm

KokeDama - Lav japanske mosbolde med familien - hængende haver til din vindueskarm

Den anden dag kom naboens unger Taus og Solbjørk forbi for at hjælpe med at lave et par japanske mosbolde, som i dagligt tale kaldes Kokedama.

Læs mere.

---
Kristians syltede TagTomater

Kristians syltede TagTomater

Vi er nu nået til det tidspunkt på året, hvor der skal syltes tomater. Den gode Kristian har komponeret denne opskrift..

Læs mere

---
---
Gør-det-Grønt og Gør-det-Sammen

Forside til Gør-det-Grønt og Gør-det-Sammen

Indtil vi finder på noget bedre er det ovenstående billede som bliver forsiden på vores bog :-) Kom gerne med feedback eller forslag til ændringer. Nogen har sagt der er for meget grønt... altså farve, så måske vi skifter et billede eller to ud med en anden farvenuance.