TagTomat Logo

Guldfisk til stenbroen og lidt om hvad der kan opleves med TagTomat i august måned - og så står den på skolehaver de kommende år.

Kære alle

Sommeren er så småt ved at byde på høst af havernes bær og frugter og vi efter den varme som kom i løbet af juli kunne høste røde tomater i taghaven de sidste to ugers tid. Personligt har jeg for første gang i TagTomats historie holdt nogenlunde sommerferie hele juli måned, hvor tiden blandt andet et brugt på at udvikle lidt guldfiskebassin med en god ven. Derudover har vi vundet et udbud, som har gjort at TagTomat fået sin første udlærte planteskolegartner og erklærede økolog på lønningslisten.

Guldfisk til stenbroen...
En god ven af TagTomat, Karsten fra Isværket på Stefansgade (Ham som leverer indsatser til KøkkenKassen), har længe drømt om at få en fiskedam ude foran sin isbutik. Karsten havde som dreng fiskedam i sine forældres baghave i Vestjylland, og hans trang til klukkende vand og åkander er blevet henvist til sønikkes akvarie på 250 liter. Vi har bygget et af vores standard plantebede om til et 800liters bassin, og i den sidste måneds tid gået og leget med forskellige vandtrapper og flydende åkander. Næste skridt er at lave lidt vinduer i bassinet, inden vi til næste år laver en 1000 liters model med tre vandtrapper mm. Du kan besøge fiskedammen foran Isværket på Stefansgade. Jo mere is der købes jo flere fisk og KøkkenKasser kommer der til verden....

Skolehaver i Københavns Kommune:
I slutningen af juni måned vandt TagTomat et udbud om at udvikle og etablere skolehaver i Københavns Kommune. Vi er super spændte på at komme i gang, og jeg kan love at der kommer mere om det i kommende nyhedsbreve. Vi har vundet udbudet sammen med Foreningen Københavns Skolehaver samt Kompostbudene. Kontrakten løber frem til juni 2018, med mulighed for forlængelse til 2020. Vi bygger videre på de gode erfaringer som Københavns Skolehaver har, og supplerer dem med TagTomats tilgange til projekter og Kompostbudenene viden om grønne kredsløb.

Redmolen i Nordhaven - Blomsterne kommer før byen - Strandbar i juli måned

Redmolen i Nordhaven - Blomsterne kommer før byen - Strandbar i juli måned

På Redmolen i Nordhavnen flyver svalerne rundt og spiser insekter....

Værktøjsbog og strandbar:
Lige før sommerferien fik grafikerne lagt sidste hånd på en Pixie-udgave af vores bog. Den indeholder de 10 guides fra bogen og kan downloades via webshoppen for 49 kr. Den samlede E-bog koster 99kr.

I midten af juni var vi med til at etablere en midlertidig strand, blomsterenge og selvvandende haver på Redmolen i Nordhavnen. Projektet står der september ud, så hvis I vil nyde en god udsigt og måske en kold drink så kig derud. Det kan anbefales i al slags vejr.

 /Mads

Ps. Den 24. august, 27. august og 2. september holder vi arrangementer i København. Læs mere lidt længere nede.

pps. Den 5. november er vi og alle vores produkter at finde på ABF-messen i Ønskehallen. Reserver dagen til en snak om grønne fællesskaber.

---
Plantekumme i corten - 120x40x40 - med bænk, plantekasse og hjul - 192 liter

Plantekumme i corten - 120x40x40 - med bænk, plantekasse og hjul - 192 liter

Vores plantekummer i cortenstål er lavet i 2 mm stål, og er afsluttet med en 3 cm kant i toppen, de fåes nu også med bænk og selvvandingsindsats.

---

Arrangementer i august/september med TagTomat:
Den 24. august er der middag under Copenhagen Cooking & Food Festival for op til 12 spisende gæster. Ved sidste års arrangement sang kvartetten DunkelDirks, og i år vil undertegnede Kristian fra Dunkeldirks byde på treretters menu med overraskelser fra kl. 1830-2030.

Den 27. august, er der Havtorne cocktail og østers, til op til 40 personer på Redmolen i Nordhavnen. Som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival fortæller Anne fra TagTomat om hvilke planter der trives godt på vindomsuste kajkanter og tagterrasser, alt i mens du kan nyde lidt godt til ganen.. 

Den 2. september: Er der byhavefestival på Nørrebro og åbent hus hos TagTomat. Vi griller fra kl. 17, og baggården og showroom er åben fra kl. 14.

---
E-Bog: TagTomat - Værktøjer til grønne fællesskaber i byen

E-Bog: TagTomat - Værktøjer til grønne fællesskaber i byen

Er du til grønne gør-det-selv projekter og bare vil igang uden at have læst hele historien om TagTomat, så er denne guidesamling med 10 guides det rette køb for dig.

Følgende guides er med:
Plantekasse, Frøbombe, Planteflaske, Insekthotel, Højbedsmøbel, Pallebænk, Hjemmekompost, Kokedama, Fuglehuse og Tomatsyltning.

---
E-Bog: TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen

E-Bog: TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen

E-bogsudgaven er en pdf-fil med hele bogens indhold. Siderne er sat op så de kan printes på en A4 printer eller læses godt på en skærm.

---
TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen

TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen

Tekst fra bagsiden af bogens omslag:
------------------
'TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen' er både en guide og en inspirationsbog, som fokuserer på tidens stærkeste tendenser indenfor urban gardening, bæredygtighed og grønne byfællesskaber. Med inspirerende tekster og lækre illustrationer er bogen en invitation til, at du selv kan komme i gang med at udleve dine grønne visioner, hvad enten det er i egen have, på altanen, i baggården eller som professionel bybonde. Dyk ned i bogens univers og lad ildsjæle bringe inspiration til dig fra blandt andet Aarhus, Oslo, Stockholm, København og San Francisco.