TagTomat Logo

Sylt dine tomater og få tips til grønne fællesskaber den 5., 12. eller 13. november og spis suppe i Kongens Køkkenhave den 24. oktober.

Kære alle

Efteråret er over det ganske land, og høsten har for de flestes vedkommende nået sin ende, mens der hos nogen vil stå kål, porrer og måske jordskokker som kan tåle vinterens kulde.

Efterår i taghaven = Syltning:
Efterår betyder for vores baggårds vedkommende at der skal syltes grønne tomater, som kan spises som tilbehør til æbleskiver når gårdens juletræ tændes i november. Det er også tid til at vi piller taghavens vækster ned og sætter lyskæder op. Hvem siger at en baggård ikke kan pyntes hjemligt op?

På søndag har vi fælles arbejdsdag, hvor vi ud over at rense ud i cykler og diverse bede, efterser fuglekasser, beskærer lidt buske og efterser det grønne tag som vi lagde på hønsehuset i foråret. Måske der også skal lægges lidt jordforbedring fra Champost ud i et par bede, så vi for alvor kan få flotte stauder til næste år.

Sidst i dette nyhedsbrev finder du link til Nanna og Kristians sylteopskrifter på Grønne Tomater.

Klargøring til næste sæson:

I den kommende tid står den for TagTomat som firma på messer i november, og så lukker vi Kongens Køkkenhave ned på mandag hvor I der velkomne til at kigge forbi.

Program for sæsonafslutning  Kongens Køkkenhave 24. oktober 15-17:
(link til event på Facebook)
15-17:  Vi gør bedene klar med jordforbedring fra Champost.

15-17:  Gode frivillige kræfter har lavet Græskarsuppe, Hyldeblomstvin og Tomatchutney, og hertil køber vi lidt brød og måske en ost.

Messer og workshops i november

ABF-messe den 5. november i Øksnehallen: (link til event på Facebook)
Vi håber I vil kigge forbi til en snak om hvordan I bruger grønne fællesskaber i jeres hverdag, og gerne hvordan I ser TagTomat kan hjælpe jer videre, eller måske med opstart af nye fællesskaber.

Man må gerne kigge forbi selvom man ikke bor i andelsforening, vi vil ud over vores 18m2 stand også pynte et loungeområde op med plantekasser, bænke og måske kommer der lidt høns og guldfisk med fra Nørrebro.
Det er gratis at komme ind hvis man tilmelder sig inden via dette link, ellers koster det 30 kr. i døren.

Vi fortæller om spiselige fårekyllinger, høns i byen, grønne fællesskaber, giver tricks til hvordan I gør jeres baggård vinterklar og meget meget mere. Se mere info i FaceBookevent.

Frederiksberg grønne dage 12-13 november i KU.BE: (link til mere info)

Vi er til stede begge dage med inspiration om grønne fællesskaber, og søndag kl. 11. og 11.45 er der workshop med "Dyrk din vindueskarm".

Håber kartoffelhøsten har været god:
I det kommende nyhedsbrev vil der være tricks til novembers havesysler, og mon ikke der kommer nogle gode juletilbud eller produktnyheder med til de hårde gaver under juletræet.

God afslutning på kartoffelferien
/Mads

ps. Herunder ses vores høst fra forrige år, hvordan er jeres blevet i år?

---
Champost Jordforbedring - 3000 liter i bigbag - inklusive levering

Champost Jordforbedring - 3000 liter i bigbag - inklusive levering

Sphagnumfri og bæredygtig

Champost Jordforbedring består af komposteret og salmonellafri hestemøg. Det er 100 % organisk og har bedre jordforbedrende egenskaber end sphagnum. Og da sphagnum er en relativ begrænset ressource, er det yderligere en miljøgevinst at anvende Champost.

Kan også købes i 50 liters sække, men kun ved afhentning på Nørrebro eller i Nordvest.

 

---
Kristians syltede TagTomater

Kristians syltede TagTomater - Opskrift

Vi er nu nået til det tidspunkt på året, hvor der skal syltes tomater. Den gode Kristian har komponeret denne opskrift, som vi fik syltet for en to uger siden. Vi glæder os til at smage på godterne....

---
Nannas Syltede Grønne TagTomater - flere opskrifter på vej
---
Plantestativ med tre små KøkkenKasser

Plantestativ med tre små KøkkenKasser

TagTomats Plantestativ  er til dig, der gerne vil have grønt i højden og er beregnet til at hænge TagTomats små KøkkenKasser på - der medfølger tre styks selvvandende KøkkenKasser og beslag til at hænge KøkkenKasserne op med.