TagTomat Logo

Skolehaver og grønne fællesskaber blomstrer i den danske muld.

Kære alle


Foråret får nu forhåbentligt fat, så I og vi kan få gang i de mange grønne projekter som ligger klar i støbeskeen. Vi har i denne uge taget første spadestik i de nye skolehaver på Lykkebo og Ellebjerg skoler, og jeg glæder mig vildt meget til at se det store arbejde vi har lagt siden august sidste år, springe i flor den kommende skolehavesæson. Vi har samlet vores tanker om skolehaver i et blogindlæg, og vi er i fuld gang med at færdigredigere undervisningsmaterialet som inden sommerferien vil blive lagt ud til fri download på vores hjemmeside. Læs mere sidst i nyhedsbrevet.

Kombiner frivilligt arbejde med professionel hjælp til jeres arbejdsdage

Her i baggården hvor TagTomat startede havde vi arbejdsdag i gårdlauget i sidste weekend hvor vi udover at få samlet en masse borde og stole fik tilplantet krukker med hjælp fra Anne Tange, som siden hun startede i TagTomat for et års tid siden som gartner og landskabsarkitekt, virkelig har tilføjet en unik kvalitet til vores beplantninger. Det er fedt at jeg som privatperson kan være frivillig til en arbejdsdag, hvor jeg personligt kan fokusere på det jeg finder mest energi i, og så kan Anne som ansat vejlede de andre i gården i det som giver dem energi, som i dette tilfælde var tilplantning af 30 krukker med flotte flerårige stauder. Du kan læse mere om mine tanker om frivillighed / brug af eksterne aktører i seneste nummmer af ABF-andelsnyt fra april 2017. Læs artiklen her.


TagTomat kan også levere god jord fra Champost til hele landet, så I ikke skal bruge tid på at køre efter det inden jeres arbejdsdag. Se vores udbud af organisk, bæredygtig jord i vores webshop.

Skal vores bog vinde publikumsprisen?

I morgen mandag den 8. maj får vi at vide om vores bog har vundet Danish Design Award. Udover den officielle pris er der blandt alle nominerede også en publikumspris, hvor du kan stemme frem til den 22. maj. Du kan se (og stemme på) alle de andre nominerede, og der trækkes lod om en VIA57™ stol fra Fritz Hansen blandt alle som stemmer. Du kan stemme på os her.

PlantekasseModuler på specialmål leveres i hele landet

For et par uger siden blev vi kontaktet af en kunde, som havde set vores mange forskellige moduler i webshoppen, men ikke rigtig fandt at nogen af dem passede rigtigt til deres terrasse. Ud af forespørgslen “kan vi købe et modul på 120 cm, med espalier og hjul”, har vi nu fået udviklet en ny udgave af vores lave PlantekasseModul. Med et jordvolumen på cirka 100 liter og et vandreservoir på 45 liter i bunden er det ideelt med espalier til slyngplanter på siden. Vi kan via et nyt samarbejde med vognmændene fra DSV levere vores PlantekasseModuler, højbedsmøbler og højbede i hele landet.

 

Håber I har fået en god start på jeres grønne fællesskaber i år!

/Mads


Ps. Vi indvier fælleshave den 11. maj og holder plantekasseworkshop den 18. maj ved Kirkens Korshærs Herberg på Hillerødgade. Kig forbi.
Pps. Husk at vi er at finde på Haveselskabets
CPH-Garden show i Valbyparken fra den 21-25. juni.
Ppps. Vi har tilføjet to nye pasningsguides til vores samling. Find links sidst i nyhedsbrevet.

---
Skolehaver til folket

Skolehaver til folket

Skolehaver kan laves overalt og behøver ikke koste en bondegård. Her på siden kan du blive inspireret til at få meget ud af lidt og engagere børn i alle aldre, hvad enten de går i skole eller børnehave. Læs vores blogindlæg om hvor projektet står lige nu.

---
Bæredygtig jord fra Champost.

Jord til arbejdsdage

Køb bæredygtig jord fra Champost til jeres arbejdsweekender eller anlæg af private højbede og haver. Vi leverer i hele landet. Bestil via vores webshop. Her på billedet ses Allan fra et gårdlauget Lipkesgården på Østerbro i færd med at fylde højbede til arbejdsdag i april 2016.

 

---
Plantekassemodul - lav - 120 cm med plantekasse - eksternt reservoir (45 liter) - med espalier og hjul

Plantekassemodul - lav - 120 cm med plantekasse - eksternt reservoir (45 liter) - med espalier og hjul

Vores Plantekassemodul med plantekasser er ideelt til dig som vil skabe rum og afgrænsning på din terrasse eller altan.

---
Tøndebed selvvandende m. fødevaregodkendt beholder og jord

Tøndebed selvvandende m. fødevaregodkendt beholder og jord

Selvandende tøndebed lavet af genbrugsmaterialer. Inderbeholderen er fødevaregodkendt. Tønderne fåes i sort med TagTomat logo på ( logo kan fåes mindre end vist på billederne), eller med forskellige benzinfirmaers logoer på.

---
Pixiguide til Kombinationsmøbel med indbygget plantekasse i bænk

Pixiguide til Kombinationsmøbel med indbygget plantekasse i bænk

Lær hvordan den selvvandende plantekasse virker. Find ud af hvordan kombinationsmøblet gør det simpelt og let at indrette og holde en pæn terrasse eller altan.

---
Pixiguide til Kombinationsmøbel plantekasse i corten

Pixiguide til Kombinationsmøbel plantekasse i corten

Lær hvordan den selvvandende plantekasse virker. Find ud af hvordan kombinationsmøblet gør det simpelt og let at indrette og holde en pæn terrasse eller altan.

---
Plantekumme i corten 120x40x44cm med hjul og bænk 120cm

Plantekumme i corten 120x40x44cm med hjul og bænk 120cm

Vores plantekummer i cortenstål er lavet i 2 mm stål, og er afsluttet med en 3 cm kant i toppen. Ved at tilføre en lille aftagelig bænk får du den optimale udnyttelse på sparsom plads.

---
Højbed i corten - 120x120x40 - 576 liter

Højbed i corten - 120x120x40 - 576 liter

Vores højbede i cortenstål er lavet i 2 mm stål, og er afsluttet med en 3 cm kant i toppen. Højbedet står flot i haven og højden gør det nemt at pleje dine planter. Den har ingen bund og placeres direkte på jorden, så rødderne har mere plads.

---

Vi starter ofte dagen med at tilse vores bede foran hovedkvarteret inden vi cykler ud og skaber grønne fællesskaber. Her ses Anne vande planter i vores tøndebede mens Katrine drikker en god kop morgenkaffe. Hvordan starter jeres arbejdsdage?