TagTomat Logo

Kære alle,

Efterårets farver begynder at dække landet. Bladene gulnes og falder af i vinden. Høsten i nyttehaver, skolehaver og på altaner når så småt til vejs ende, men kålen står stadig smukt sammen med andre robuste vinterafgrøder som porrer og jordskokker i mange af vores plantekasser her på Nørrebro.

Haveredskaberne rengøres og hænges på plads i skurene. Hvis de ikke lige hives frem til at sætte løg (læg fx et hvidløgsfed med spidsen opad) eller til at så efterafgrøder som blodkløver og honningurt, der samler kvælstof i løbet af vinteren og giver ny næring til de planter der skal gro til næste år. Det er sidst på sæsonen for at så efterafgrøder, men får vi varme i oktober skal det nok komme op og dække jorden.

I vores showroom er vi også i gang med at klargøre vinterens og næste års aktiviteter. Tine Svensson, det seneste skud på TagTomat-stammen, lægger sidste hånd på vores nye kursuskatalog, som du forhåbentlig vil høre mere om i næste nyhedsbrev. Indtil da kan vi anbefale at læse Tines beretning fra New Yorks mange forskelligartede byhaver, hvor hun har arbejdet for Claus Meyers almennyttige fond “The Melting Pot Foundation”.

Du kan også se vores tilbageblik på 10 gode minder fra vores høstfest i august. Tusind tak til alle jer der kom, og til alle jer der bakker op om og følger med i vores arbejde med at skabe grønne fællesskaber i byen.

I Helsingør har vi gennem de sidste to år arbejdet med at skabe grønne fællesskaber for og med de 5.200 beboere i de almene boligforeninger Tibberupparken, Vapnagaard og Nøjsomhed. Det har været og er et super spændende projekt, som du kan læse mere om i vores case-beskrivelse.

Projektleder, Lyng Brøndum Dyrholm, siger om samarbejdet med TagTomat:

TagTomat har en god indsigt i og forståelse for det felt, vi arbejder med, og de er gode til at tilpasse deres workshops til den konkrete kontekst. På den måde har TagTomat kunnet tilbyde meget mere end blot den fysiske etablering af plantekasser, hvilket har spillet en afgørende rolle for vores samarbejde.

Vil I have hjælp til at starte et grønt fællesskab op i din boligforening? Med vores nye pakkeløsninger får I et skræddersyet forløb, hvor vi leverer produkter og materialer og hjælper jer godt i gang med at skabe jeres grønne fællesskab.

Siden sidst har vi også blandt andet holdt arbejdsdag i Baldersgården i regn og blæst, bygget terrorsikring med merværdi i Nyhavn (som billedet viser øverst i nyhedsbrevet), høstet med børnene i vores to skolehaver og afholdt bygge- og planteworkshop med beboerne i Fælledudsigten. De har fælles plantekasser og loungeområder oppe på tagterrassen, som vi har hjulpet dem med at bygge. Med udsigt over Fælleden og byens tage tilplantede vi i september bede, samlede møbler og tog næste spadestik på beboernes færd mod et grønt og aktivt nabofællesskab. Vi arbejder på at få samlet gode billeder sammen som vi vil dele med jer i næste nyhedsbrev.

Rigtig god efterårsferie herfra!

Mads og Team TagTomat

Ps: Er du nysgerrig på, hvem der udgør Team TagTomat for tiden? Tag et kig på vores kontakt-side, hvor vi har lagt vores billeder og roller op.

Pps. Har du ikke fået sat kålplanter endnu så skynd dig ud til din lokale bondemand og grav nogle op som du kan sætte i gårdens plantekasser eller på altanen. Med tilladelse selvfølgelig :) De vil stå flot henover vinteren, og til foråret springe i blomst. Hvis du vil se hvordan vi gør det, så se med i videoen herunder hvor Anne viser hvordan du kan tilplante en flot efterårsbeplantning i dine krukker.

---
Fælleshaver i boligforening skaber lokalt fællesskab med hjælp fra TagTomat

Fælleshaver i boligforening skaber lokalt fællesskab med hjælp fra TagTomat

Kan fælleshaver øge trivslen og styrke relationer i boligområder? Ja, hvis udviklingen og driften engagerer beboerne til at deltage aktivt. Det viser evalueringen af projektet BoGro i Helsingør, hvor TagTomat har hjulpet med rådgivning og workshops i boligområderne Vapnagaard og Nøjsomhed.

Læs mere..

---
Community gardening - det spirer i New York

Community gardening - det spirer i New York

Dyrkning i jorden kan mere end bare at producere grønt. Blogindlæg fra nyeste skud på TagTomat-stammen, Tine Svensson.

Læs mere..

---
10 gode minder fra vores høstfest 2017

10 gode minder fra vores høstfest 2017

Vi har her på siden samlet nogle af de mange gode oplevelser fra den hyggelige dag med faglig eftermiddag og efterfølgende høstfest.

Læs mere..

---
Pakkeløsning Small – Ribstomat

Pakkeløsning Small – Ribstomat

Dette pakkeløsningstilbud består af 3 små møbler, materialer og en etableringsworkshop.

Læs mere..

---
Pakkeløsning Medium - Cherrytomat

Pakkeløsning Medium - Cherrytomat

Dette pakkeløsningstilbud består af 3 fælleshaver, materialer & etableringsworkshop.

Læs mere..

---
Pakkeløsning Large - Blommetomat

Pakkeløsning Large - Blommetomat

Dette pakkeløsningstilbud består af 15 individuelle køkkenhaver, materialer, etableringsworkshop & opfølgningsworkshop.

Læs mere..

---
Pakkeløsning Extra Large - Bøftomat

Pakkeløsning Extra Large - Bøftomat

Dette pakkeløsningstilbud består af 3 fælleshaver samt 15 individuelle køkkenhaver, materialer, etableringsworkshop & 2-3 opfølgningsworkshops.

Læs mere..

---