Læringshaver – skolehaver og sansehaver à la TagTomat

Skolehaver kan laves overalt og give masser af læring og gode oplevelser. Her får du vores bedste tricks og undervisningsmateriale til fri download.

Skolehaver, fælleshaver, urbane haver, køkkenhaver, sansehaver, byhaver, taghaver, gårdhaver, fortovshaver, parkeringshaver, villahaver, urtehaver, altanhaver og grøntsagshaver. Kært barn har mange navne og udtryk.

I vores optik er en skolehave ikke kun et sted, hvor børn dyrker deres egne grøntsager i en kæmpe køkkenhave – det er alle steder, hvor der dyrkes spiselige eller grønne sager, og hvor der sker en form for læring. Vi kalder det derfor også for læringshaver.

Det er der, hvor børn og voksne forundres, udfordres, sanser, opdager, gror og skaber. Læringshaver kan laves overalt – i den grå og kedelige skolegård, på fortovet, i parken eller på taget, og ”eleverne” kan være alt fra børnehavebørn og skolebørn i alle aldre, til højskole- og gymnasieelever, de ældre på plejehjemmet eller de funktionsnedsatte voksne på bo- og dagtilbud.

Skolehave på Ellebjerg Skole

TagTomat har leveret en skolehave til Ellebjerg Skole med halmballer. Børnene lærer om naturen, fødevarer, samarbejde og glæden ved at arbejde med hænderne.

På siden her kan du finde inspiration til at starte din egen læringshave, eller læse mere om vores skoletjeneste. Du kan gratis downloade forskelligt undervisnings- og formidlingsmateriale, eller fordybe dig i case-eksemplerne.

Skolehave på Rådmandsgades Skole i gårdmiljø

Skolehaver kan laves overalt og i forskellige størrelser. Her er den grå skolegård gjort grøn og levende, samtidig med at nye (lærings)rum er blevet skabt.

Skoletjeneste à la TagTomat

Skolehave og undervisning hos jer

Er I klar til at lave lærerige haver på jeres skole, børnehave, plejehjem, bo- og dagtilbud, gymnasium, højskole eller boligforening? Og vil I komme godt fra start, lave kreative, imponerende løsninger og komme godt i mål?Team TagTomat hjælper jer med idé, design, udvikling, undervisning, anlæg, drift og vedligeholdelse. Vi klæder jer på, så I selv kan varetage skolehaveundervisningen 100% selv eller i samarbejde med os.

Rundvisninger og workshops – hos os eller jer

Vi udbyder også en lang række af workshops, oplæg eller rundvisninger, hvor I får konkrete værktøjer og inspiration til at komme i gang med det grønne gør-det-selv, som passer godt ind i jeres øvrige grønne dannelsesprojekt og undervisning i grøn omstilling og bæredygtighed.

Kontaktinfo

Kontakt os og hør nærmere i dag på telefon 71991966 eller mail info@tagtomat.dk

Undervisnings- og formidlingsmateriale til og om læringshaver

Alt vores undervisnings- og formidlingsmateriale er til gratis download og fri benyttelse i henhold til materialets Creative Common Licens, da vi – og Københavns Kommune, som vi har udviklet meget af materialet for – gerne vil inspirere så meget som muligt til at flere får jord under neglene og en håndgribelig forståelse for naturens processer og vejen fra jord til bord.

Dvs. at du må bruge det til din undervisning og dele det med dine kollegaer m.fl. så længe det ikke er til kommercielt brug. Noget af materialet fås også i en trykt udgave. Følg linket nedenfor til download af vores materiale.

Undervisnings- og formidlingsmateriale til gratis download

Tryk dig videre på billedet her, og find vores udvalg af undervisnings- og formidlingsmateriale. Du kan bl.a. finde undervisningsforløb for indskolingen beskrevet med enkelte havedage, så det er lige til at kaste sig ud i, forskellige øvelser lige til at printe eller vores samlede fortællinger af vores arbejde med læringshaver for Københavns Kommune fra 2016-2018. God læse- og dyrkningslyst!